ИЗВЪНКЛАСНИ ДЕЙНОСТИ

Уважаеми родители,
Бихме желали да Ви уведомим и уверим, че усилено се стараем да бъдем притегателен център за децата от общността и да предлагаме различни дейности по интереси . Целта ни е да  разширим дейността на училището, включвайки извънкласни занимания с участието на български специалисти, преподаватели, треньори, учители. По този начин ще се докоснат до българските бит и култура и под други форми:

  • чрез танци
  • чрез изкуство
  • чрез развиване на певческите им умения и музикалност
  • и много други

 

БЪЛГАРСКИ НАРОДНИ ТАНЦИ

И тази учебна година имаме удоволствието да предложим извънкласни занимания по народни танци с един от най-всеотдайните и посветени на децата и каузата на училището преподаватели- Теодора Пейкова. Планираме занятията за деца и ученици да започнат през  първата седмица на октомври и ще се провеждат всяка събота от 12:00-13:00 ч. съобразени с годишния календар на училището. Формуляр за записване за Вашия ученик, може да изтеглите от ТУК BG School Atlanta – Dance-classes-new или да попълните на място в училището. 

Посещавайки часовете децата ще МОГАТ:
Да се докоснат до магията, необятността и красотата на българският танц
Да изпълняват хора и танци от различни етнографски области на България.

 Да разширят познанията си за бита, поминъка, културата и духа на българите
Посещавайки часовете децата ще РАЗВИЯТ:
По-добри двигателни умения и пространствена ориентация
По-добър музикален слух и усещане за ритъм
Здравословен начин за забавление и емоционално зареждане

Родителите ще имат възможност да съчетаят полезното с приятното и докато децата се трудят над уроците, те ще могат да се потопят в богатата палитра от  хора и ръченици, които г-жа Теодора Пейкова е подготвила за тях. Графикът за възрастни предстои да бъде уточнен и ще бъде обявен в началото на учебната година. 

Танците ще  бъдат отворени за всички желаещи родители, приятели и познати, които милеят за  българските традиции

Записвания и въпроси може да отправяте на е-mail – teodora.peykova@yahoo.com


 

СПОРТНИ ТАНЦИ

Още една чудесна новина за новата учебна година идва от Volga Dance Academy. Те ще водят класове по спортни танци  за децата от Бг училището в Атланта, с което извънкласните ни дейности се обогатяват. Записването започва сега, а възможностите за провеждането на часовете са сутрин от 8:00-9:00 или следобед от 16:00 часа. Вълнуващ за нас е фактът, че ще преподава Маделин Мръвкаров от първия випуск ученици на БГ училището в Атланта, която вече е асистент треньор към Volga Dance Academy. „Времето лети все по-далеко“, а ние само можем да се радваме на успехите на нашите талантливи възпитаници и да ги подкрепяме. Какво по-хубаво, пораснали да се завръщат в родното училище и да предават уменията си на по-малките. Катрина Волгина ще наблюдава процеса и ще посещава класовете периодично.
Volga Dance Academy е творение на Катрина Волгина, която утвърди позициите на спорта в Атланта  като състезателен. Отборът й притежава множество престижни отличия и награди от най-големите първенства в страната и чужбина.
 За повече информация и записвания имейл:  volgadancekids@gmail.com или на телефон: 7065777314.