ИЗВЪНКЛАСНИ ДЕЙНОСТИ

Уважаеми приятели,

Бихме желали да Ви уведомим и уверим, че усилено се стараем да бъдем притегателен център за децата от общността и да предлагаме различни дейности по интереси. Някои от нашите най-нови класове са насочени към родителите, предлагайки работа с български специалисти от различни области.  Целта ни е да  разширим дейността на училището, включвайки извънкласни занимания с участието на български специалисти, преподаватели, треньори, учители. По този начин ще се докоснат до българските бит и култура и под други форми:

  • чрез танци
  • чрез изкуство
  • чрез развиване на певческите им умения и музикалност
  • и много други

 

БЪЛГАРСКИ НАРОДНИ ТАНЦИ

Посещавайки часовете децата ще могат да се докоснат до магията, необятността и красотата на българския танц и да изпълняват хора и танци от различни етнографски области на България.

Танците ще бъдат отворени за всички желаещи родители, приятели и познати, които милеят за  българските традиции. 

Родителите ще имат възможност да съчетаят полезното с приятното и докато децата се трудят над уроците, те също ще могат да се потопят в богатата палитра от  хора и ръченици, Графикът за възрастни предстои да бъде уточнен и ще бъде обявен в началото на учебната година. 

Повече информация за часовете на провеждане и координати за записване можете да намерите ТУК

 

БИТ, КУЛТУРА И ЗАНАЯТИ

Още една чудесна новина за новата учебна година, идваща от Фолклорна група „Роса“, Атланта.  С тяхното любезно съдействие и помощ, ще провеждаме класове по „Бит, култура и занаяти“  за децата от Българското училище в Атланта, с което извънкласните ни дейности се разширяват с още една.

Проектите ще бъдат отражение на културното ни наследство и ще включват:

Изработване на сурвачки; коледарски геги; тъкане на стан; ръчна бродерия; изработка на кукерски маски; мартеници; боядисване на яйца и др. занимания. Това ще позволи на децата да се запознаят от първо лице с традициите на нашите предци.

Повече информация за записване, график на часовете и координати за записване можете да намерите ТУК

КЛАСОВЕ ПО ПИЛАТЕС В БЪЛГАРСКОТО УЧИЛИЩЕ, АТЛАНТА

Мария Ангелова, Rebellious Intl

Скъпи приятели, имаме удоволствието да предложим на Вашето внимание нашата най-нова извънкласна дейност. Прекрасната Мария Ангелова от Rebellious Intl Ви кани да станете част от нейния клас по пилатес, всяка събота в HARP Center! Тази нова възможност е отворена не само за родителите на децата, идващи на училище, но и за всички желаещи. Родителите на деца, посещаващи българското училище, ще могат да се възползват от преференциална цена, $200 за 10 класа.

Готови ли сте да тонизирате тялото, да успокоите мислите и да се забавлявате? Присъединете се!

Събота @ 11 – 12 часа

Класовете започват 11/02/19. За регистрация, свържете се с Мария: angelova@rebellious-Intl.com, 678.358.5700