УЕБИНАРИ

Скъпи приятели, през ноември 2020 Ви представихме нашия най-нов проект, насочен не към децата, а към техните родители и наши приятели от цялата българска общност в Атланта! Първото Училище за Родители в нашата виртуална класна стая. 

Във времето на COVID-19 събирането на много хора на едно място не се препоръчва, но за сметка на това, организирането на виртуални срещи придобива все по-голяма значимост и популярност. За да сме полезни на нашата малка, но сплотена общност, екипът на Българското училище в Атланта реши да организира серия от ежемесечни УЕБИНАРИ, които ще бъдат технически подготвени от нас, но ще бъдат представяни от Вас (наши родители и приятели) за Вас с цел споделяне на информация и обучение. 

Български специалисти с различни професии и работещи в различни сфери, живеещи в Атланта, ще бъдат наши гост-лектори –  ще дават полезна информация и ще отговарят на въпроси, свързани с тяхната ежедневна работа!

Срещите ще бъдат излъчвани LIVE на страницата на Българкото училище в Атланта (тук), в социалната мрежа Facebook. Зрителите ще могат да задават въпросите си към нашия гост на живо и да получават отговори в момента на излъчване!

УЕБИНАР: „ДАНЪЧЕН СЕЗОН 2020“ 

Лектор: Златина Микова, ЕА (специалист по счетоводство). Златина идва в САЩ през 2011 г., когато започва кариерата си на счетоводител тук. Има богат опит в работата с IRS. Специализира в областта на данъците (таксите), данъчното планиране, работи с клиенти със задължения към IRS. Консултации, планиране и регистрация на нов бизнес, като в консултантското й портфолио има малки, средни и благотворителни (non-profit) организации.

Ако не сте успели да се включите на живо, видеото е достъпно и на нашия YouTube канал – тук.

Координати на Златина Микова:

cell: (404) 944-2586;

e-mail: mikovatina@gmail.com

 

 

УЕБИНАР: “ЗАКОНЪТ НА ВАША СТРАНА”

Лектор: Илиана Добрев, адвокат  (Castan & Lecca, PC). Освен опит в правото, тя е и изявен политолог и филантроп. Основната й специалност са въпроси, свързани с имигрантските права, но също така и от областта на криминална защита, пътни и работни ициденти и др.

Ако не сте успели да ни гледате на живо, видеото е достъпно и на нашия YouTube канал – видео.

Координати на Илиана Добрев: 

сл. тел.: (770) 800-7000
Txt msg & VM: (404) 594- 5864
e-mail: Iliana@castanlecca.com

 

УЕБИНАР: „ПАЗАР НА НЕДВИЖИМОТО ИМУЩЕСТВО: 2021“

Лектор:  Доника Паркър, (Maximum One Realtors), специалист по Real Estate – “Какво да очакваме от пазара на недвижимо имущество през 2021 .

Доника е майка, съпруга, агент на недвижими имоти, любител маратонец, почитател на аудио книгите и на Атланта Юнайтед, училищен доброволец и говори свободно 3 езика. Тя прави всичко с много отдаденост, което се отнася и за нейната кариера в областта на недвижимите имоти, започнала през 2006-та година.
Доника сподели с нас информация за пазара на недвижимите имоти и направи обобщение на изминалата година.  Продаване, купуване и инвестиционни имоти.

Ако не сте успели да ни гледате на живо, можете да гледате видеото на нашата Фейсбук страница – тук. Видеото е достъпно и на нашия YouTube канал също – тук.

Координати на Доника Паркър,

cell: (404) 519-5017
e-mail: donika@homesbydonika.com
web: homesbydonika.com
Facebook: Donika Parker, Realtor

 

 УЕБИНАР: “ЗДРАВ ДУХ, ЗДРАВО ТЯЛО”.

Лектор: Мария Агелова, CEO Rebellious International – компания, насочена към подобряването стила на живот чрез усъвършенстване на връзката между нашето тяло и заобикалащия ни свят. Мария е майка, съпруга и успешна бизнес дама. Преди да основе своята компания, тя работи в областта на финансите и заема директорска позиция, които изоставя и насочва усилията си да помага на хората в тяхното физическо и душевно израстване. Богатият й опит от света на корпоративните финанси и този на предприемачеството й осигуряват една уникална перспектива и й позволяват да бъде динамичен мотиватор и учител, който показва как грижата за себе си може да ни помогне да водим един по-щастлив, по-продуктивен и здравословен начин на живот.

С Мария поговорихме за стреса на съвременния живот и начините да се справяме по-успешно с него. Колко време е добре да отделяме за почивка и как да изберем дейности, които ни позволяват тя да е пълноценна. Как е правилно да седим, така че да не вредим на организма си. Тези и още въпроси – отговорите във видеото.

 
 
 
 
Ако не сте успели да ни гледате на живо, можете да гледате видеото и на нашата Фейсбук страница – тук
 
Как да се свържете с Мария:
 
 
 
 
УЕБИНАР: „ДЕЦАТА И ИНТЕРНЕТ“
 
Лектори: Наши гости на 21 март бяха трима страхотни професионалисти, които споделиха своите съвети и опит!
 
Г-н Христо Ангелов, CEO на FireBrand Security ни обясни за технологичните опасности, които можем да срещнем в Интернет, както и как да предприемем първите стъпки в нашата защита. От България специално включване направи и г-н Тодор Тодоров, криминален психолог, с над 20 годишен опит в системата на правосъдието. Той обясни как да подходим в нашето общуване с децата, така че да ги предпазим от опасни хора и действия. Коя е най-податливата на манипулация възраст и по какъв начин онлайн престъпниците се свързват с децата. Г-н Йордан Младенов, IT специалист, показа стъпка по стъпка как чрез родителското устройство да изградим защитна мрежа, която да позволи на децата да достъпват съдържание в Интернет, което е подходящо за тяхната възраст. Също и как да намерим програми, които им позволяват да общуват със своите връстници, без да допускат външни лица.
 
 

 
Събитието бе излъчено на живо на страницата на Българското училище във Фейсбук. Можете да гледате записа тук, или да последвате линка към нашия канал в YouTube. 
 
 
 
 
УЕБИНАР: „МАРКЕТИНГ ЗА МАЛКИЯ БИЗНЕС“
 
На 25 април беше последния уебинар от нашата Виртуална класна стая в „Училище за родители“. Наши гости бяха Александър Масларов, фотограф и Вили Николова, дизайнер. Поговорихме за първите стъпки в позиционирането на малкия бизнес онлайн. Възможности за реклама – както в интернет, така и печатна такава. Потенциал на социалните медии за разрастване на малкия бизнес – как да отчетем до кои хора стига съдържанието, което предлагаме и как да определим целевата си аудитория правилно. Как да направим така, че нашите снимки да показват най-добрата ни страна и още други интересни въпроси. 
 

 
Как да се свържете с издателството, за което работят Вили и Александър? https://www.tlehs.com
 
Координати на Александър /за фотографски услуги/:

 

телефон: 678-755-0149;
Facebook: AlexProPhoto
 
Събитието бе излъчено на живо на страницата на Българското училище във Фейсбук. Можете да гледате записа директно тук, или да последвате линка, който ще Ви отведе до нашия канал в YouTube. 
 
 

Записите от живото предаване на всички уебинари можете да гледате и споделяте директно от нашия YouTube канал – Българско училище, Атланта.