УЕБИНАРИ

Скъпи приятели, през ноември Ви представихме нашия най-нов проект, насочен не към децата, а към техните родители и наши приятели от цялата българска общност в Атланта! Първото Училище за Родители в нашата виртуална класна стая. 

Във времето на COVID-19 събирането на много хора на едно място не се препоръчва, но за сметка на това, организирането на виртуални срещи придобива все по-голяма значимост и популярност. За да сме полезни на нашата малка, но сплотена общност, екипът на Българското училище в Атланта реши да организира серия от ежемесечни УЕБИНАРИ, които ще бъдат технически подготвени от нас, но ще бъдат представяни от Вас (наши родители и приятели) за Вас с цел споделяне на информация и обучение. 

Български специалисти с различни професии и работещи в различни сфери, живеещи в Атланта, ще бъдат наши гост-лектори –  ще дават полезна информация и ще отговарят на въпроси, свързани с тяхната ежедневна работа!

Срещите ще бъдат излъчвани LIVE на страницата на Българкото училище в Атланта (тук), в социалната мрежа Facebook. Зрителите ще могат да задават въпросите си към нашия гост на живо и да получават отговори в момента на излъчване!

УЕБИНАР: „ДАНЪЧЕН СЕЗОН 2020“ 

Лектор: Златина Микова, ЕА (специалист по счетоводство). Златина идва в САЩ през 2011 г., когато започва кариерата си на счетоводител тук. Има богат опит в работата с IRS. Специализира в областта на данъците (таксите), данъчното планиране, работи с клиенти със задължения към IRS. Консултации, планиране и регистрация на нов бизнес, като в консултантското й портфолио има малки, средни и благотворителни (non-profit) организации.

Ако не сте успели да се включите на живо, видеото е достъпно и на нашия YouTube канал – тук.

Координати на Златина Микова:

cell: (404) 944-2586;

e-mail: mikovatina@gmail.com

 

 

УЕБИНАР: “ЗАКОНЪТ НА ВАША СТРАНА”

Лектор: Илиана Добрев, адвокат  (Castan & Lecca, PC). Освен опит в правото, тя е и изявен политолог и филантроп. Основната й специалност са въпроси, свързани с имигрантските права, но също така и от областта на криминална защита, пътни и работни ициденти и др.

Ако не сте успели да ни гледате на живо, видеото е достъпно и на нашия YouTube канал – видео.

Координати на Илиана Добрев: 

сл. тел.: (770) 800-7000
Txt msg & VM: (404) 594- 5864
e-mail: Iliana@castanlecca.com

 

УЕБИНАР: „ПАЗАР НА НЕДВИЖИМОТО ИМУЩЕСТВО: 2021“

Лектор:  Доника Паркър, (Maximum One Realtors), специалист по Real Estate – “Какво да очакваме от пазара на недвижимо имущество през 2021 .

Доника е майка, съпруга, агент на недвижими имоти, любител маратонец, почитател на аудио книгите и на Атланта Юнайтед, училищен доброволец и говори свободно 3 езика. Тя прави всичко с много отдаденост, което се отнася и за нейната кариера в областта на недвижимите имоти, започнала през 2006-та година.
Доника сподели с нас информация за пазара на недвижимите имоти и направи обобщение на изминалата година.  Продаване, купуване и инвестиционни имоти.

Ако не сте успели да ни гледате на живо, можете да гледате видеото на нашата Фейсбук страница – тук. Видеото е достъпно и на нашия YouTube канал също – тук.

Координати на Доника Паркър,

cell: (404) 519-5017
e-mail: donika@homesbydonika.com
web: homesbydonika.com
Facebook: Donika Parker, Realtor

 

 УЕБИНАР: “ЗДРАВ ДУХ, ЗДРАВО ТЯЛО”.

Лектор: Мария Агелова, CEO Rebellious International – компания, насочена към подобряването стила на живот чрез усъвършенстване на връзката между нашето тяло и заобикалащия ни свят. Мария е майка, съпруга и успешна бизнес дама. Преди да основе своята компания, тя работи в областта на финансите и заема директорска позиция, които изоставя и насочва усилията си да помага на хората в тяхното физическо и душевно израстване. Богатият й опит от света на корпоративните финанси и този на предприемачеството й осигуряват една уникална перспектива и й позволяват да бъде динамичен мотиватор и учител, който показва как грижата за себе си може да ни помогне да водим един по-щастлив, по-продуктивен и здравословен начин на живот.

С Мария поговорихме за стреса на съвременния живот и начините да се справяме по-успешно с него. Колко време е добре да отделяме за почивка и как да изберем дейности, които ни позволяват тя да е пълноценна. Как е правилно да седим, така че да не вредим на организма си. Тези и още въпроси – отговорите във видеото.

 
 
 
 
Ако не сте успели да ни гледате на живо, можете да гледате видеото и на нашата Фейсбук страница – тук
 
Как да се свържете с Мария:
 
 
Следващите ни уебинари ще бъдат:
 
Март 2021: Йордан Младенов, IT Specialist – “Как да защитим децата си в интернет пространството”.
 
Април 2020: Вили и Александър Масларови и А. Атанасова -„Стратегии за успешен маркетинг на малкия бизнес – интернет и печат.“

Повече информация за нашите следващи гости и по-конкретно за темите на всеки уебинар, предстои. 

Записите от живото предаване на всички уебинари можете да гледате и споделяте директно от нашия YouTube канал – Българско училище, Атланта

 
Ако и Вие сте специалист в определена област и искате да споделите Вашия опит и съвети, с които да сте полезни на българската общност, моля свържете се с нас като ни изпратите съобщение чрез Facebook или на info@atlantabgschool.com. Ще се радваме да бъдете наш гост-лектор!