„Кажи ми и ще забравя. Покажи ми и ще запомня. Включи ме и ще разбера“- Конфуций

Ученето чрез опит и преживяване ще остане дълготрайно в съзнанието на децата.


Вълнуваща, приключенска екскурзия до Пожарната служба имаха най-малките ученици от детската градина по инициатива на тяхната любима учителка г-жа Нина Димитрова. 
Урокът за превозните средства беше представен първо в часовете, а по-късно г-жа Димитрова организира родителите и децата от класа да посетят пожарната и да се  запознаят с професията на пожарникаря отблизо.
Лекцията специално за малчуганите от Бг училището в Атланта представи българския огнеборец от пожарната служба в Chamblee Михаил Костов.
Урокът започна със сигнал от пожар, към който се отправиха колегите на инспектор Костов. 
Той запозна децата с номера на пожарната служба и направи демонстрация на противопожарната техника. Децата с нетърпение се покатериха на пожарния автомобил, който предизвика най-големи емоции у тях. Видяха как се подава водата, дори пробваха облеклото на огнеборците.
„Малчуганите задаваха въпроси  с любопитство и казаха, че мечтаят да станат пожарникари като пораснат“- сподели след екскурзията развълнувана г-жа Димитрова. 
Хората запомнят най-добре това което правят, чувстват и разбират. До 90% от информацията се усвоява, когато учениците се включват в такава организация на обучението. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *