С откриването на новата учебна година, поставихме началото на Център „България“

Проект на Център „България“
 
Атланта, 10 септември:
С много вълнение и много нетърпение поставихме началото на новата учебна година в Българското училище в Атланта! Звънчето посрещна нашите ентусиазирани ученици, които и тази година са на възраст от 2 до 15 годишни, включително. С много надежда Директорът на училището г-жа Милена Капитанова обяви на общата родителска среща нашата най-съкровена мечта и следваща голяма цел “Да открием следващата учебната година в наша собствена сграда!” Проектът за Център “България” е съвместна инициатива на Българското училище и Българската църква „Св.Николай Чудотворец“ -Атланта.
“Смятаме, че е дошло времето най-после да създадем едно българско място, където да се съберат Българското училище и Българската църква. Място, където всеки българин, който има нужда от помощ или информация, да може да я получи. Целта ни е да създадем център ,,България“, отворен за всички българи в Атланта. На това място планираме да съжителстват Българското училище и Българската църква. Идеята ни е да добавим българска детска градина, логопедичен кабинет, библиотека за деца и възрастни. Целта ни е да имаме и зала, където да можем да се наслаждаваме на представленията на нашите деца и на всички български артисти, които гостуват в Атланта. Ще можем да бъдем домакини и на различни български събирания. Да създадем единен информационен център-средище на българската общност в Джорджия.
Всеки, който е бил част от нашата организация знае, че за нас това не е просто бизнес, а кауза, по-голяма от всеки един от нас поотделно. Ние вярваме, че когато сме заедно и обединени можем да постигнем повече!”
Благодарим на всеки, който ще вземе присърце тази благородна идея и ще подпомогне нашите усилия. Можете да дарите още сега чрез бутона Donate на Фейсбук страницата на неправителствената организация на Родителския съвет към училището ни:
Всяко дарение – малко и голямо – ни приближава до нашата цел! Можете да се свържете с нас за да разберете повече за всички начини, по които можете да помогнете. Благодарм ви!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *