ЦЕНТЪР ‘БЪЛГАРИЯ’

 
През юни 2021, по идея на училищния данъчен експерт, Златина Микова, и с подкрепата на Директора на училището г-жа Милена Капитанова, Родителският съвет регистрира своята неправителствена организация Bulgarian School of Atlanta Parent Foundation. Вече имаме официален статус от IRS на Nonprofit организация, което ни дава криле да развием още много повече доброволчески инициативи в полза на нашето училище, без да дължим данъци за благотворителността, която развиваме!
 
Проект на Център „България“

Проектът за Център “България” се зароди в началото на 22/23 учебна година. “Смятаме, че е дошло времето най-после да създадем едно българско място, което да е дом на Българското училище в Атланта. Място, където всеки българин, който има нужда от помощ или информация, да може да я получи. Целта ни е да създадем център ,,България“, отворен за всички българи в Атланта . Идеята ни е  да добавим българска детска градина, логопедичен кабинет, библиотека за деца и възрастни. Искаме да имаме и зала, където да можем да се наслаждаваме на представленията на нашите деца и на всички български артисти, които гостуват в Атланта. Ще можем да бъдем домакини и на различни български събирания. Да създадем единен информационен център-средище на българската общност в Джорджия.

Всеки, който е бил част от нашата организация знае, че за нас това не е просто бизнес, а кауза, по-голяма от всеки един от нас поотделно. Ние вярваме, че когато сме заедно и обединени можем да постигнем повече!”
Благодарим на всеки, който ще вземе присърце тази благородна идея и ще подпомогне нашите усилия. Можете да дарите още сега чрез бутона Donate на Фейсбук страницата на неправителствената организация на Родителския съвет към училището ни:
 
Всички начини, по които можете да ни подкрепите можете да намерите тук Уеб страница на ПТО. 
 
Всяко дарение – малко и голямо – ни приближава до нашата цел! Можете да се свържете с нас за да разберете повече за всички начини, по които можете да помогнете. 
 
Ресурси, насочени към подпомагане на училището, които успяхме да осъществим посредством новия статут на Nonprofit:
Amazon Smile: https://smile.amazon.com/ Пазарувайки на Amazon Smile, автоматично дарявате 0.5% от покупката си към фонда на съвета и училището регистриран към Bulgarian School of Atlanta Parent Foundation.
Online Store: https://bgschoolatlpto.myspreadshop.com/all Средно $5 от стойността на всеки продукт с училищното лого отиват в полза на фонда на съвета и училището регистриран към Bulgarian School of Atlanta Parent Foundation.

Харесайте новата страница на съвета на Facebook за да може мисията на съвета да достигне до повече съмишленици: https://www.facebook.com/BGSchoolofAtlPTO
 
Родителският съвет работи при изключителна прозрачност през годините и ще продължи да публикува годишни отчети за дейността си на новия сайт!
 
Поздрави,
Родителски съвет