Детска библиотека зарадва българчетата в Атланта

Повод за огромна радост предизвика откриването на първата училищна библиотека в Българското училище в Атланта изминалата събота. Библиотеката е дългогодишна мечта, която се реализира благодарение на ползотворното сътрудничество между ръководството и родителския съвет. Училището разполага с богат фонд над 200 нови издания детска и художествена литература, които вече ще могат достигнат до малките читатели чрез съдействието на родителския орган, които се заеха с администрирането на библиотеката и обогатяването на фонда поетапно.

Емоционална, тържествена и вълнуваща атмосфера създадоха за бъдещите читатели Гергана Койн и Стела Стоянова от съвета на родителите. Те осигуриха и читателски карти и стимули за най-активните читатели, а г-жа Милена Капитанова от училищното ръководство изрази благодарност за коректната и ползотворна екипна дейност и пожела успешна работа на най-новата придобивка в полза на българчетата в Атланта.

„Само за няколко кратки часа нашата библиотека се сдоби с 19 читатели и насърчаваме и родителите от първа смяна да запишат децата си сега, за да подготвим през лятото още подходяща литература“ – призова в групата на родителите председателят на родителският съвет г-жа Гергана Койн.

Чрез тази инициатива родителите активно осъществяват сътрудничество с учителите и допринасят в процесите на запознаване на децата с родното езиково богатство, както и достигане на по-високи нива на грамотност и четене.

На добър час на първата българска библиотека в Атланта!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *