Училище за Родители – Нов проект на Българското училище в Атланта

Ноември, 2020: Днес бе обявена идеята за нашия най-нов проект, насочен не към децата от българската общност в Атланта, а към техните родители  и цялата Българска общност! Първото Училище за Родители в нашата виртуална класна стая. 

Във времето на COVID-19 събирането на много хора на едно място не се препоръчва, но за сметка на това, организирането на виртуални срещи придобива все по-голяма значимост и популярност. За да сме полезни на нашата малка, но сплотена общност, екипът на Българското училище в Атланта реши да организира серия от ежемесечни УЕБИНАРИ, които ще бъдат технически подготвени от нас, но ще бъдат представяни от наши родители и приятели с цел споделяне на информация и обучение. 

Български специалисти с различни професии и работещи в различни сфери, живеещи в Атланта, ще бъдат наши лектори и ще отговарят на въпроси, свързани с тяхната ежедневна работа!

Срещите ще бъдат излъчвани LIVE на страницата на Bulgarian School of Atlanta (тук), в социалната мрежа Facebook. Зрителите ще могат да задават въпросите си към нашия гост на живо и да получават отговори в момента на излъчване!

 

УЕБИНАР: „Данъчен сезон 2020“ 

Лектор: Златина Микова, ЕА (специалист по счетоводство). Златина идва в САЩ през 2011 г., когато започва кариерата си на счетоводител тук. Има богат опит в работата с IRS. Специализира в областта на данъците (таксите), данъчното планиране, работи с клиенти със задължения към IRS. Консултации, планиране и регистрация на нов бизнес, като в консултантското й портфолио има малки, средни и благотворителни (non-profit) организации. 

Ако не сте успели да се включите на живо, видеото е достъпно на нашия YouTube канал – тук.

Координати на Златина Микова:

тел: (404) 944-2586; e-mail: mikovatina@gmail.com.

 

УЕБИНАР: “Законът на Ваша страна”

Лектор: Илиана Добрев, адвокат  (Castan & Lecca, PC). Освен опит в правото, тя е и изявен политолог и филантроп. Основната й специалност са въпроси, свързани с имигрантските права, но също така и от областта на криминална защита, пътни и работни ициденти и др.

Ако не сте успели да ни гледате на живо, видеото е достъпно на нашия YouTube канал – видео.

Координати на Илиана Добрев: 

сл. тел.: (770) 800-7000
Txt msg & VM: (404) 594- 5864
e-mail: Iliana@castanlecca.com

 

 

УЕБИНАР: „Пазар на недвижимото имущество: 2021“

Лектор:  Доника Паркър, (Maximum One Realtors), специалист по Real Estate – “Какво да очакваме от пазара на недвижимо имущество през 2021 .

Доника е майка, съпруга, агент на недвижими имоти, любител маратонец, почитател на аудио книгите и на Атланта Юнайтед, училищен доброволец и говори свободно 3 езика. Тя прави всичко с много отдаденост, което се отнася и за нейната кариера в областта на недвижимите имоти, започнала през 2006-та година.
Доника сподели с нас информация за пазара на недвижимите имоти и направи обобщение на изминалата година.  Продаване, купуване и инвестиционни имоти.

Ако не сте успели да ни гледате на живо, можете да гледате видеото на нашата Фейсбук страница – тук. Видеото е достъпно и в YouTube

Координати на Доника Паркър,

cell: (404) 519-5017
e-mail: donika@homesbydonika.com
web: homesbydonika.com
Facebook: Donika Parker, Realtor

 

Февруари 2021: Мария Ангелова, Founder & CEO Rebellious Intl – “Здрав дух в здраво тяло”.

Ако и Вие сте специалист в определена област и искате да споделите Вашия опит и съвети, с които да сте полезни на българската общност, моля свържете се с нас като ни изпратите съобщение чрез Facebook или на info@atlantabgschool.com. Ще се радваме да бъдете наш гост-лектор!

Повече информация за нашите следващи гости и по-конкретно за темите на всеки уебинар, предстои. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *