Училище за Родители – Нов проект на Българското училище в Атланта

Ноември, 2020: Днес бе обявена идеята за нашия най-нов проект, насочен не към децата от българската общност в Атланта, а към техните родители  и цялата Българска общност! Първото Училище за Родители в нашата виртуална класна стая. 

Във времето на COVID-19 събирането на много хора на едно място не се препоръчва, но за сметка на това, организирането на виртуални срещи придобива все по-голяма значимост и популярност. За да сме полезни на нашата малка, но сплотена общност, екипът на Българското училище в Атланта реши да организира серия от ежемесечни УЕБИНАРИ, които ще бъдат технически подготвени от нас, но ще бъдат представяни от наши родители и приятели с цел споделяне на информация и обучение. 

Български специалисти с различни професии и работещи в различни сфери, живеещи в Атланта, ще бъдат наши лектори и ще отговарят на въпроси, свързани с тяхната ежедневна работа!

Срещите ще бъдат излъчвани LIVE на страницата на Bulgarian School of Atlanta (тук), в социалната мрежа Facebook. Зрителите ще могат да задават въпросите си към нашия гост на живо и да получават отговори в момента на излъчване!

Първият ни гост беше Златина Микова. Повече за нея можете да прочетете по-надолу в страницата. 

Следващите ни уебинари ще бъдат водени от:

Декември 2020: Илиана Добрев, (Castan & Lecca, PC) – адвокат, политолог, филантроп. Специалист по въпроси свързани с имигрантски права, криминална защита, инциденти на работа и на пътя. “Законът на Ваша страна: имиграционни въпроси, криминална защита, пътни и работни инциденти.”.

Януари 2021: Доника Паркър, (Maximum One Realtors), специалист по Real Estate – “Какво да очакваме от пазара на недвижимо имущество през 2021 .

Февруари 2021: Мария Ангелова, Founder & CEO Rebellious Intl – “Здрав дух в здраво тяло”.

Ако и Вие сте специалист в определена област и искате да споделите Вашия опит и съвети, с които да сте полезни на българската общност, моля свържете се с нас като ни изпратите съобщение чрез Facebook или на info@atlantabgschool.com. Ще се радваме да бъдете наш гост-лектор!

Повече информация за нашите следващи гости и по-конкретно за темите на всеки уебинар, предстои. 

 

УЕБИНАР: „Данъчен сезон 2020“ 

Лектор: Златина Микова, ЕА (специалист по счетоводство). Златина идва в САЩ през 2011 г., когато започва кариерата си на счетоводител тук. Има богат опит в работата с IRS. Специализира в областта на данъците (таксите), данъчното планиране, работи с клиенти със задължения към IRS. Консултации, планиране и регистрация на нов бизнес, като в консултантското й портфолио има малки, средни и благотворителни (non-profit) организации. 

Ако не сте успели да се включите на живо, видеото е достъпно на нашата Фейсбук страница – тук.

Координати на Златина Микова: (404) 944-2586; e-mail: mikovatina@gmail.com.

 

УЕБИНАР: “Законът на Ваша страна” 

Лектор: Илиана Добрев  (Castan & Lecca, PC). Освен опит в правото, тя е и изявен политолог и филантроп. Основната й специалност са въпроси, свързани с имигрантските права, но също така и от областта на криминална защита, пътни и работни ициденти и др.

Основните въпроси, които ще засегне в презентацията си, ще включват:
– Какви имиграционни промени да очакваме след изборите? Как те ще променят изискванията към всеки имигрант, на който предстои да премине през този процес?
– Какви са Вашите права, когато ви спре полиция на пътя? Ако искат да направят проверка за наличие на алкохол/наркотици, какво трябва да направите?
– Пътни инциденти: какви са Вашите права и задължения? На кой да се обадите първо и трябва ли веднага да наемете адвокат?
– Какви са стъпките, които трябва да предприемете, ако пострадате при инцидент на работното място? Какъв е начинът да се преборите за най-добрата за Вас компенсация?

Ако имате други общи въпроси, които искате да зададете ПРЕДИ презентацията, моля свържете се с нас! 
 
Гледайте ни на живо в нашата страница във Фейсбук – връзка към събитието
 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *